Alesmith – Anvil ESB

Här kommer en recension som jag helt hade missat. Jag skrev den den 18e september men den har helt fallit ur systemet. Så kan det gå, men det passade å andra sidan rätt bra. Jag och min tjej väntar barn nummer två och igår var beräknat datum, så när som helst kan det bli dags att lämna jobbet och åka hem. Därför har det inte heller skrivits några nya recensioner på sistone. Under helgen blev det t.ex. två folköl från Gotlands bryggeri, Best bitter och Frosty bulldog. Jag tycker faktiskt att den senare är rätt så trevlig. Hur som helst, Alesmith kan verkligen brygga öl, och här är deras trevliga ESB!

DSC_1350

Utseende: Ölet är bärnsten till färgen med röda drag. Skummet reser sig något finger högt och är smutsvitt. Vätskan är helt klar och skummet lämnar just inga rester efter sig.

Styrka: 5%

Doft: Doften är tydligt maltig med söta och rätt brödiga toner. Det finns även tydliga dofter av torkad frukt, vörtbröd och sirap. Det finns även anigar av humletoner i form av apelsin och citrus. Det doftar skönt brittiskt om ölet men med lite humliga och fruktiga toner där bakom.

Smak: Smaken är lent söt med ganska raka smaker. Vörtbröd, sirap, russin, dadlar och torkad frukt som sedan övergår i lite mer rostade drag och det hela avslutas med ett litet humlebett som är trevlig bland det söta och mjuka. Vätskan känns len och kolsyran lika så.

Eftersmak: Torkad frukt, russin och lätt beska.

Betygsmotivering: Riktigt god och enkel ESB, som det ska vara. Det är en trevlig och enkel öl men där citrusen piggar upp i bakgrundern och knyter ihop helheten på att bra sätt. Jag har inget att klaga på men för att nå riktiga toppbetyg så händer det för lite.

Flaskan var ett varuprov

wpid-1413556483565.jpg

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s