Brew By Numbers 01|01 Saison

Det har varit lugnt här ett par dagar, och det beror på att jag blev pappa för andra gången i tisdags. Jag han lägga upp en recension i måndags och sedan bar det in till förlossningen. Hela familjen mår bra och igår firade jag med en öl. Valet föll på en saison av Brew By Numbers som släpptes nu i november bland de små partierna. Det är den första ölen jag provar av bryggeriet, så jag kommer in helt med tomma blad. 

Idag drar även All in beer fest igång. En mässa jag var otroligt sugen på att besöka men när nummer två var beräknad i dagarna så valde jag att inte åka. Verkar bli en fantastisk mässa och jag är lite avundsjuk på er som får åka. Men jag har det rätt bra hemma också. Nästa helg ska jag däremot ta mig till min mässa här i Örebro, Örebro Öl & Whisky!

Utssende: Ljust gul och vätskan går att se genom men är lätt grumlig. Skummet är helt vitt och reser sig två fingrar högt i mitt glas. När det sakta faller lämnas en del rester kvar.

Doft: Ordentligt humlearom som blandas med den belgiska saisonjästen får mig att må bra. Härligt lätt och blommig med lätta frukter såsom päron, äpplen och aningar av citrus och tropiska frukter. Bakom ligger lite halm, ljust bröd, samt kryddor och jäst.

Styrka: 5,5%

Smak: Här tar den belgiska saisonjästen tag över humledoften. Mer jäst, halm och lite bröd. Även citrus och tropiska frukter Lätt och fräsch öl precis som jag tycker en saison skall vara. Munkänslan erbjuder bra kolsyra och känns levande. 

Eftersmak: Här finns främst jästiga inslag tillsammans med en lätt beska.

wpid-20141113_204331_hdr.jpg

Betygsmotivering: En saison precis i min smak. Trots att ölen kanske främst är humlefokuserad tillåts jästen att ta stor plats och jag tycker dom lyckas få en bra balans. Bra drag i kolsyra och bara en lätt beska gör den till en bra törstsläckare. Min första öl från BBNo, och jag vill gärna testa fler!

wpid-1413204350421.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s