All In Brewing – det flygande bryggeriet med mycket på gång

Mitt under brinnande öl-mässa gick jag vidare från Conventums fyllda golv för att gå vidare till Örebro Ölcafé. Pelle från All In Brewing var där och serverade öl och jag som missade deras mässa ville i efterhand få vara en liten del av det hela. Jag bad om tre smakprov på Mango Feber av Brewski, RLGK 10517 Celebration Stout av All In Brewing samt Naked Brewing som hade en IPA som fick gå genom en Randall the Enamel Animal fylld med hallon och chili. Jag har ett riktigt dåligt foto på maskinen nedan.

wpid-img_20141122_173705.jpg

Alla tre ölen var riktigt bra och den stora supertropiska Mango Feber var en fullpoängare, precis som den farligt lättdruckna RLGK 10517 celebration stout. 12% stark och med otroligt stora, runda och lena kaffe och chokladtoner. Förrädiskt god och förrädiskt stark. Jag gillar! Naked Brewings IPA som gick genom Randall:en var också den väldigt god. Pelle var rädd att han hade haft i för mycket chilli berättade han, men jag tyckte den den till och med hade kunnat få lite mer. Även den ölen var riktigt bra.

wpid-20141122_173650.jpg

Där mötte jag även Marcus som arbetar i bakgrunden på företaget, men med väldigt viktiga saker. Vi pratade om hur det fungerar att vara flygande bryggare, om deras import-och säljföretag, och lite vad som kommer i framtiden.

Jag har varit nyfiken på hur det fungerar at vara flygande bryggare. Vem får vilka pengar, vem står för råvaror, distribution och allt där till? Det finns såklart flera olika varianter och många lösningar men jag har fått lite insikt nu. En variant är att bryggeriet får betalt av bryggarna som på så sätt får sin del, sedan säljer bryggara ölen vidare till sin importör, så får bryggarna sin del, sedan säljer importören vidare ölen till t.ex. Systembolaget och på så sätt får även dom sin del. Det är den enklaste varianten av fenomenet flygande bryggare.

wpid-20141122_173437.jpg

Import-och säljföretaget som nu också får plats under paraplyet som är All In Brewing pratade Marcus sig varmt om. Hela processen är automatiserat som om de vore ett storföretag och finns produkterna på lager kunde han lösa allt från sin telefon. Det är häftigt tycker jag! Tanken är att plocka upp duktiga svenska bryggerier men även att hitta utländska bryggerier som ännu inte har slagit genom. Killarna vill satsa på ett bryggeri i taget, och först ut är nya Brewski som som fått mycket och positiv uppmärksamhet på sistone, och efter jag provade deras Mango Feber så kan även jag stämma in i hyllningskören.

All In Brewing och Brewski har även fått till kanske årets häftigaste sammarbete. Cigar City var i Sverige i samband med All In Beer Festival och då passades det även på att brygga öl. Det är både en storstjärna som var på festivalen och att det dessutom blev ett samarbete det kan vi bli riktigt glada över! En dubbel-IPA bryggdes som fullkomligen bombades med humle, och det tillsattes även havtorn i mängder. 9000 flaskor släpps 6:e februari på Systembolaget. Namnet blir Culebra. Culebra är tre sammanflätade cigarrer vilket passar riktigt bra med tanke på de tre bryggerierna, och att det just är Cigar City som är den tredje delen. Symboliskt på ett bra sätt. Culebra-cigarren har även ett roligt ursprung. Det var sed att cigarrullarna fick en cigarr att röka per dag, så de riktigt skickliga rullarna rullade en flätad cigarr, och gjorde därmed det mesta ur sin dagscigarr. Flaskan kommer kosta 48:90kr/st så håll utkik i början av februari.

Bild från halfweel.com

 

I framtiden kommer vi se mer öl från All In, Pelle radade upp flera bryggerier som de ska brygga tillsammans med, och bland annat kommer det vara Siren och Fying Couch. Det är något att se fram emot. Vi pratade om många saker och det är inte helt rätt med alla sammansättningar. Men jag hoppas att jag har fått ner allt ordentligt till bloggen!

Inte heller får jag glömma All In Beer Fest 2015. Slutet av oktober är det dags igen för kanske den coolaste inhemska ölfestivalen.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s