To Øl – Garden of Eden

I fredags var det dags för härliga På Spåret. Jag tittade såklart tillsammans med min sambo och passade också på att ta en öl till, valet föll på To Øl, och deras Garden Of Eden, som bryggts med aprikos, guava, papaya, passionsfrukt och mango. Det borde kunna bli rätt så tropiskt här misstänkte jag.

Utseende: Honungsfärgad med nästan klar vätska. Skummet reser sig med ansträngningar drygt två fingrar högt. Det vill sticka iväg men jag får hälla väldigt långsamt. Skummet är vitt och väldigt långlivat.

Doft: Kraftiga och ljuvliga dofter av tropiska frukter. Precis som ingredienserna föreslår finns här massor av aprikos, mango och passionsfrukt. Doften påminner nästan om en tropisk frukt juice. Det är svårt att inte bli sugen på att smaka.

Styrka:6,4%

Smak: Även här är smaken väldigt tropisk och om doften mer var mjuka och söta dofter av skalen så är smaken betydligt mer vass och aggresiv. Mer ren fruktjuicesmak. Väldigt trevliga insalg av frukten och det är bra beska i ölen. Dessvärre känns den lite spretig och ofokuserad för att bli en fullpoängare smakmässigt. 

Eftersmak: Lång fruktig smak med lätt beska.

wpid-20141128_201308.jpg

Betygsmotivering: Trevlig öl med bra drag av de tropiska frukterna. Stor smak av fruktjuice som drar åt det sura hållet likt en lime. Gjorde ett avbrott under drickandet så ölen fick stå en stund. Först upplevde jag den som lite spretig och för bubblig munkänsla men när den fått bli av med lite kolsyra så blev den trevligare att dricka. På untappd så velade jag mellan 3.5 och 4, men landade i den över skalan. Jag velar här också men satsar på betyg:

wpid-1413556483565.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s