Anderson Valley – The Kimmie, The Yink & The Holy Gose

En provburk från Galatea som kom för ett tag sedan. Det är Anderson Valley som bryggt den och typen är gose. Det är en gammal och klassisk ölstil som legat vilande länge men nu börjar även större bryggerier ta upp den och i och med att suröl blir allt mer populärt så tror jag att gose kommer bli en riktig inne-stil. Jag såg t.ex. på Omnipollo’s facebook att dom bryggt en gose. Det tycker jag är riktigt trevligt, och den låga alkoholhalten tilltalar mig.

Utseende: Ljust gul och helt klar vätska. Det skummar nästan upp två fingrar av ett vitt skum som sanbbt fräser bort. 

Doft: Doften påminner lite om omogna äpplen i sin surhet och fräshet. Krispig doft med syrliga inslag och en hel del citrusfrukter.

Stryka: 4,2%

Smak: Citron och lime och ölen profileras av sin sura smak. Riktigt uppfriskande och fräsch. Lite koriander & persika infinner sig också  Ölet är lätt och kolsyran pigg utan att vara vass. Sältan märks aningen men tar inte över.

Eftersmak: Syrlig eftersmak som är torr och kort.

Betygsmotivering: Riktigt god öl där det sura känns perfekt balanserat. Jag hade möjligen önskat lite större sälta, då hade den blivit ännu bättre. Den finns inte riktigt i smaken tycker jag men visar sig istället med den torra avslutningen. Väldigt god och lätt öl och med sin låga alkholhalt får ölen riktigt bra hinkabilitet också!

wpid-20141206_192630.jpg

Jag har frågat vilka av ölen som jag fick som kommer släppas och fick inte exakt svar men med lite tur ser vi den här i början av nästa år. Hoppas!

Flaskan var ett varuprov

wpid-1413204350421.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s