Istället för etiketter på på mina öl

När man har buteljerat ett par hundra flaskor och satt på etiketter, inser man att det är inte så jäkla kul. För min del så är det den tråkigaste delen i bryggningen och jag är rätt säker på att många håller med. En del går över till fat för att slippa den biten och jag har också gått i dom tankarna men jag får får inte riktigt ekvationen med: plats + kostnad + dricka mycket + brygga igen att gå ihop. Så för mig just nu så fortsätter jag glatt att buteljera i mina glasflaskor. Det tråkiga är att vi har blivit lite lata och på sistone har vi inte satt på etiketter på flaskorna vilket gör dom lite anonyma och tråkiga. Vi märker upp vår öl på kapsylen för att hålla isär dom olika batcharna. Men jag fick en idé på hur man skulle kunna göra flaskorna lite roligare i alla fall. Framförallt när man ger bort en flaska så är det lite roligare att se var ifrån den kommer. 

Jag filade på några idéer och kom fram till en lösning. Det är inte raketforskning men det kanske kan vara kul att se hur jag gick till väga. Svaret på mina problem då? – Jo jag tänker skära ut en stencil och spray flaskorna med någon form av logotyp. 

Eftersom jag kommer skära ut stencilen för hand så var det viktigt att ha en enkel font, så den som vi normalt använder fick läggas åt sidan.

Den vanliga fonten

Istället blev det en enklare variant som blev så här på papper:

wpid-20141211_092102.jpg

 

Och när man börjar skära ut så blir det ungefär såhär: wpid-20141211_092553.jpg

wpid-20141211_094628.jpg

 

Jag tog inga kort medan jag sprayade men såhär blev resultatet!

wpid-20141211_212037.jpg

wpid-20141211_172001.jpg

 

Det blev väl inte helt optimalt. Jag höll först för nära vilket gjorde att det rann ner färg bakom stencilen vilket gjorde att det rann färg i texten och baksidan av stencilen blev kladdig på insidan av den. Men när jag fått in knycken blev det bättre.

Även om det inte blev helt 100% så tycker jag ändå att det blev lite roligare än att bara köra helt ”plain” flaskor.

wpid-pic20141212085656.jpg

 

 

 

Annonser

2 reaktioner till “Istället för etiketter på på mina öl

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s