Almanac Beer co. – Biere De Chocolat

Här kommer en öl som jag har hållit på ett tag. Det är de flygande bryggarna Almanac som står som producent och ölen heter Biere De Chocolat och är bryggd med chokladnibs och vanilj. Som vanligt har dom ursnygg design på sina flaskor och efter deras väldigt goda Extra Pale Ale som jag drack för ett tag sedan har jag rätt höga förväntningar. 

Kolla gärna på klippen nedan som handlar om just Almanac, och deras fatlagring. Dom verkar ha rätt inställning till öl och för min del skulle jag gärna se mer av dom här.

Utseende: Svart till färgen och ett brunt skum som reser sig nästan två fingar högt. Skummet är långlivat men lämnar inga rester efter sig.

Doft: Ölen är bryggd med choklad nibs och vanilj och detta slår genom kraftigt i doften. Mjölkchoklad och vanilj tillsammans med med farinsocker och kaffe. Blandningen med choklad och vanilj gör att doften påminner lite om en bourbonlagrad öl. 

Styrka: 5,5%

Smak: Chokladen slår genom här tillsammans med sirapsbröd, farinsocker och rostad malt. Mjukt och fyllig munkänsla och kolsyran är mjuk. Otroligt fylligt och välsmakande, och för en 5,5% -stark öl imponerar den på alla sätt. 

Eftersmak: Kort eftersmak men det lämnas spår av rostad malt och vanilj.

Betygsmotivering: Mycket välsmakande och framför allt fylligt öl. Ölen känns lyxig med sina choklad och vaniljtoner. Den påminner som betydligt starkare och kraftigare öl i sin känsla trots låg alkoholhalt. Jag är imponerad!

wpid-20141212_201520.jpg

Flaskan var ett varuprov

wpid-1413794419281.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s