Sierra Nevada – Flipside Red IPA

Sierra Nevada håller för det mesta bra nivå på sina öl och det här var en jag prova som jag bara druckit på mässa en gång förut. Den släpptes bland små partier i november och går fortfarande att få tag på. Jag drack den för några veckor sedan men har missat att lägga upp recensionen, så här kommer den.

Utssende: Vackert röd färg, och vätskan är klar. Skummet är gräddvitt och reser sig drygt två fingrar högt. Skummet är långlivat och kvar lämnas lite rester.

Styrka: 6,2%

Doft: Stora humledofter slår till direkt och jag blir positivt överraskad. Grapefrukt, mango och lime. De tropsika inslagen får bra stöd av en lite sötare maltbakgrund som är lite kexig. 

Smak: Tropiska frukter, med stor lime, ananas och markerad beska. Citrus, apelsin och lite örter.

Eftersmak: Inte så lång eftersmak men drag av grapefrukt och lätt beska.

Betygsmotivering: Riktigt trevlig röd IPA som kanske inte superimponerar, men långt ifrån besviker. God balans mellan den ordentliga humlegiven och lite sötare maltsmaker. Jag gillar. Dessvärre upplever jag att ölen fullständigt dör efter ungefär 10 minuter i glaset. Doften var närmast obefintlig och smaken mattades av något otrolig. Den första supertrevliga doften är helt borta. Jag blir otroligt förvånad och besviken, vart tog min goda öl vägen?

Jag hade en åtta som skissbetyg, men samtidigt känns det högt för en öl som försvinner. Jag är kluven… det blir dubbelbetyg.

Första 5 minuterna:

wpid-1413204350421.jpg

Efter 10 minuter: 

wpid-1413970201311.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s