Epic – Lupulingus

Dubbel-IPA från Nya Zeeländska Epic Brewing company? Ja tack! Epic gör riktigt trevlig humlestinna öl, t.e.x Hop Zombie. Den här har jag inte provat tidigare så jag är väldigt nyfiken över flaskans innehåll. 

Utseende: Bärnstensfärgsd och vätskan är helt klar. Skummet är vitt och reser sig drygt ett finger högt. Det lämnas lite rester kvar efter det.

Styrka: 9%

Doft: Kraftiga humletoner med massa tropiska frukter i form av mango, lime ananas och grapefrukt. Det doftar tall och med lite knäck.

Smak: Citrus och och grapefrukt med stor beska. Persika, aprikoser och mandarin. Knäck och kex tillsammans med fruktnappar. Ordentlig och rivig beska som tillsammans med alkoholen och den lätta men smakrika maltbasen får sig bra ben att stå på. Väldigt fylligt och smakrikt. 

Eftetsmak: Beskan ligger kvar länge och vill inte riktigt ge sig och tropiska frukter.

Grymt god öl med massa klassiska smaker av tropiska frukter och kraftfull beska. Den som villa ett stort och humligt öl som vågar ta för sig kommer inte bli besviken.

Flaskan var ett varuprov

wpid-1413794419281.jpg

Annonser

2 reaktioner till “Epic – Lupulingus

  1. Tänkte på det idag, Epic Brewery har en fantastisk klarhet i sina öl! Drack precis en armageddon, som äntligen har kommit in i någorlunda färskhet med bra bäst före datum på mitt lokala bolag 🙂 Har inte provat lupulingus så denna måste beställas hem snarast 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s