Brewski – Mango Feber

wpid-20150120_200404.jpg

Min lilla ingress kom inte med när jag publicerade inlägget, så här kommer ett litet tillägg:

Marcus Hjalmarsson som varit delaktig i High Nose Brew som bland annat ligger bakom supergoda Twisted Twin, en ordentlig dubbel-IPA med stora mängder humle. High Nose Brew fortsätter att brygga men det görs hos Höganäs, Marcus har istället tagit steget till att brygga på egen utrustning. Brewski är tillskillnad från High Nose Brew inte ett varumärke utan ett riktigt bryggeri. När Mango Feber såg dagens gryning blev det hyllat genom ölsverige och sent i höstas fick jag chansen att prova ölet på fat. Skissbetyget blev 4.5/5 på untappd och jag var grymt imponerad. Nu har flaskorna börjat komma till Systembolaget så jag var såklart tvungen att plocka hem en flaska för att kunna recensera ordentligt.

Utseende: Orange till färgen och vätskan är något molnig när hela innehållet hälls upp. Skummet är lätt beige och ligger länge kvar i mitt glas. Det faller sakta utan att lämna just några rester efter sig.

Doft: Direkt när jag öppnar flaskan slås jag av enorm tropisk doft. Det är närmast som att skära upp en tropisk fruktsallad och gosa ner näsan . Massa mango, ananas och lime men även friska bär såsom vindruvor och krusbär. Helt magiskt.

Styrka: 8%

Smak: Det river till direkt när jag smakar av ölen. Beskan ger direkt en smäll på paletten och jag tror inte det finns en ”hop head” som inte blir lite skakig i benen. Massa lime, ananas, passionsfrukt! Mangon finns där men är inte riktigt lika over the top som jag kanske hade väntat mig. Den stora fruktsalladen får bra stöd av en enkel men riktigt väl avvägd Maltas som ger smak av kex och ljust bröd. Ölen känns pigg och fräsh.

Eftersmak: Kvar lämnas en bastant beska som inte vill lämna min mun och limejuice.

Betygsmotivering: En till tack!? Hypen skapades tidigt av ölsverige och för mig infriades i och med att jag provade den på fat hos Örebro ölkaféet. Nu har jag dock tagit mig tid och druckit den och skrivit ned mina tankar. Gillar du humliga öl så har du hittat rätt. Är det Sveriges bästa i sin stil just nu? Jag tror det, och jag utmanar er att hitta en vassare just nu.

Klockrent guldkorn.

wpid-1413396613540.jpg

Annonser

5 reaktioner till “Brewski – Mango Feber

      1. Åh jag hade inte skrivit namnet ihop när jag sökte efter den. Kanon, tack så mycket 🙂

  1. Den ligger hemma och väntar i kylen, blev riktigt sugen nu 🙂 Undrar lite varför du inte gav den 10/10 då du inte direkt hade något klagomål?

    1. Åh härligt värre! Hum, svårt det där med en perfekt 10:a. Inte omöjligt att den hade häng på det betyget men samtidigt undrar jag om den perfekta ölen finns? Svårt det där, kanske var jag för feg 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s