Anderson Valley – Keebarlin’ Pale Ale

Mer ur provsmakarlådan från Galatea som kom för ett tag sedan. Ölen ingår i Anderson Valleys sessionserie. Tanken är att det ska vara ett lättdrucket öl med lite lägre alkoholvolym som trots det inte tummar på smaken. Gosen som ingår i serien var succé så jag hoppas den här håller liknande klass!

Utseende: Bärnstensfärgad och vätskan är helt klar. Ett skum på tre fingar som är riktigt långlivat och lämnar en hel del rester efter sig.

Styrka: 4,2%

Doft: Humlepigg doft med drag av lime, mandarin och skog. Pigg och fräsh i doften och jag gillar hur detta relativt alkoholsvaga ölet tar ordentlig plats i glaset. Den har den där sköna kakigheten som är närmast unik för en riktigt bra amerikansk pale ale/ IPA. Lite drag av gummi i bakgrunden samt apelsinjuice.

Smak: Direkt när jag sätter läpparna mot glasen slår en våg över min tunga med enorma citrus och lime. Här finns en skön beska som är markerad men som inte låter sig dominera. Gröna bananer, tall, peppar och lite lakrits. Den är bryggd med endast columbushumle vilket sätter sina spår i smaken. Mjuk vätska och medelfylligt öl. Känns lättdrucket och fräscht!

Eftersmak: Beskan ligger kvar länge tillsammans med limeskal.

Betygsmotivering: Grym och fyllig smak. Ölen ingår som sagt i deras sessionserie och jag hoppas Sverige får mer av samma. Den markerade beskan och stora humlenärvaron gör att ölet lyfter. Jag blir riktigt förtjust här och för mig hamnar den i topp bland de session-ipor jag druckit. Riktigt bra hinkabilitet och den stora duschen av citrus som slår till direkt i smaken är riktigt läcker. En blivande favorit.

wpid-1422018678625.jpg

Annonser

2 reaktioner till “Anderson Valley – Keebarlin’ Pale Ale

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s