Epic – Loves Bacon

Vänta nu? En bacon-IPA? Nya Zeeländska Epic kommer altså med en IPA med bacon. Bacon är gott, IPA är gott, lets mix? Undrar om det är så de har tänkt? Kanske. Det låter väldigt spännande så jag är såklart nyfiken på min första baconöl.

Utseende: Vätskan är helt klar och färgen djupt röd. Skummet är beige men lämnar inga rester efter sig när det faller.

Styrka: 6%

Doft: Oj, här händer det grejer. Det luktar tyävrr inte salt och krispig bacon utan snarare stekflott. Lite unket och underligt. Mnja, inte impinerad än.

Smak: Här går smaken mer rakare åt bacon och rökt sidfläsk. Smaken är rik och munkänslan bra. Jag och min bryggarvän som jag delar den med var lite smårädda innan vi smakade men nu känns det okej. Rökta charuterier och lite tropiska frukter lyckas slå sig genom men det unkna och stekflottet gör sig påmind. 

Eftersmak: Kvar lämnas lite rökiga drag.

Betygsmotivering: Mnja, inte helt för mig. Smaken är rätt speciell och doften avskräcker. Jag drack inte upp mitt glas. Mer rolig än god.

wpid-1422523003067.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s