Ikväll ska det bryggas! Belgiskt står på menyn

Hej alla härliga läsare!

Här kommer en liten lägesuppdatering, jag håller på och försöker styra upp en tävling som jag tänkte försöka genomföra via instagram, (om du inte redan följer mig där så gör det nu så du inte missar när det drar igång!) där hoppas jag kunna tävla ut lite grejer till er. Tror det kan bli kul. 

Ikväll skall jag även ta och brygga öl. En belgisk trippel ska det bli med Styrian Golding och Lublin (ersättning för Saaz tyvärr) och sedan kör vi på med pilsner malt och en liten skvätt munichmalt samt kandisocker.

Receptet är:

Batch size: 11,5l 

OG: 1.080. FG: 1.013 (9,1%)

3,15kg Pilsnermalt & 125g munich

25g Lublin 60min

25g Styrian 15 min

250g kandisocker 5 min

Jäst: Abbey Ale WLP530

Receptet är taget från boken Brygg ditt eget öl. Så förhoppningsvis får vi en klassisk trippel, vilket är precis det vi är ute efter. 

Trevlig helg på er!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s