All In Brewing/ Brewski/ Cigarr City – Culebra

Det här är ett öl som jag har varit riktigt sugen på sedan jag pratade med Marcus på All In Brewing på Örebro Ölcafe i November. Där berättade han om sammarbetet som gjordes mellan All In, Brewski och aktade Cigarr City. Det är en dubbel IPA bryggd med mango och havtorn. Ölen släpps på Systembolaget den 20e februari och det här är en öl du inte bör missa. Det här är samma batch som släpps på Systembolaget. Vad som är speciellt med min flaska är att den buteljerades igår(!) den 29e februari och jag drack den den 30:e. Jag har aldrig druckit ett så färsk kommersiellt öl på flaska. Bara det känns spännande.

wpid-20150130_165213.jpg

Utseende: Ölet är gult till färgen och skummet är vitt och storbubbligt. Har du druckit Omnipollos Fatamorgana känner du igen utseendet. Vätskan är helt molnig och går inte att se genom.

Doft: Doften fullkomlig exploderar i en tropisk fruktsallad där ananas tar täten och följs sedan tätt av mango, passionsfrukt och lite örter och aprikos.

Styrka: 8%

Smak: Precis som doften blir den en riktig humlekick här där de tropiska frukterna tillåts att ta stor plats. Havtornen som är i ölet kommer också fram mer. En stor smäll mango och lime med ananas lägger sig som ett lock över tungan och beskan känns sällsynt finbalanserad. Detta tillsammans med grapefrukt och blodapelsin… Det är svår att inte imponeras av första intrycket. Kolsyran känns pigg utan att vara vass och munkänslan är relativt lätt. Det är humlesmakerna som är kungen.

Eftersmak: Kvar lämnas stora grapefruktiga drag och lång beska.

Betygsmotivering: Fantastiskt bra öl med massa smak. Beskan upplever jag som riktigt välbalanserad och de riktigt stora fruktduscharna imponerar. Missa inte den här om du gillar humligare öl. Wow.

flaskan var ett varuprov

wpid-1413396613540.jpg

Annonser

En reaktion till “All In Brewing/ Brewski/ Cigarr City – Culebra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s