Beställa öl på nätet

Jag fick till slut tummen ur som man säger och beställde öl från nätet. Det är första gången jag beställer öl utomlands så jag ville såklart kolla vilka sidor som var bra.

Det som var viktigast för mig när jag valde butik var:

 • Emballage
 • Utbud
 • Pris
 • Fraktkostnad

Jag begav mig till beerswedens trevliga forum och tråden om internetbutiker för öl. Flera butiker föll ur direkt då de inte hade nåogt Cantillon i lager vilket var ett måste. Sedan var det främst surisar jag var ute efter vilket gjorde att jag landade i Beergium till slut. Utbudet var helt ok, jag hittade flera öl jag ville ha, tyvärr fanns bara två varianter av Cantillon inne, men det var bättre än de flesta andra. 24 öl plockades ihop och priset landade på strax över 1000-lappen. Sedan tillkom frakt på endast €20 vilket var bland det lägsta jag hittade. I det fraktalternativet ingick även leverans till dörren.

wpid-20150206_122517.jpg

Jag beställde på fredag kväll (30:e jan) och paketet var framme redan på torsdagen veckan efter! Riktigt imponerad blev jag. Paketet var väldigt välemballerat och alla flaskor var hela. Hela ordern stämde vilket var skönt efter jag läst om flera butiker som skicka lite vilka flaskor som helst. 

wpid-20150206_122848.jpg

Det enda negativa med min upplevelse var från Posten som misslyckats med att leverera paketet till dörren. Min sambo som är mammaledig var hemma hela dagen och trots det står det när man följer paketet att de har försökt levererat paketet men porten var låst och det gick inte att få tag i mig… Mitt tips är att testa att ringa på dörrklockan som är kopplad till min mobiltelefon. Då blir ni insläppta. Men jag hade inga missade samtal på mobilen så det var tydligen för komplicerat. Jag fick istället sätta mig i bilen och åka till utlämningsstället. Trots det tänkte jag betygsätta köpet!

Oväntat att hitta Mikkeller STHLM i paketet.
Oväntat att hitta Mikkeller STHLM i paketet.

wpid-20150206_123045.jpg

 • Emballage: 5/5 – Felfritt. Varje flaska var bubbelplastad, väl utfyllt med packmaterial och inget utrymme att ligga och skava.
 • Utbud: 3/5 Helt ok, tyvärr mycket som var slut men jag fann mycket bra öl.
 • Pris: 4.5/5 Priserna låg något under konkurrenterna och det var dessutom 10% rabatt när jag beställde
 • Fraktkostnad: 5/5 runt 200kr för frakt från Nederländerna är riktigt bra. Paketet vägde drygt 20kg.
 • Totalt: 4.5 – Lite större utbud och mer i lager så hade det blivit en klockrent 5:a!

Men vad beställde jag då? Jo, följande:

wpid-20150206_124647.jpg

wpid-20150206_124549.jpg

wpid-20150206_124324.jpg

Annonser

14 reaktioner till “Beställa öl på nätet

   1. Vilken öl blev det till slut? För egen del blev det anchors old foghorn som var en trevlig upplevelse.

 1. Det där med postens ”hemleverans” är en välkänd fuling nuförtiden… de är så underbemannade att de inte hinner med alla utkörningar och resten får slentrianmässigt ”paketet inte kunde levereras” utan att ens har lämnat utlämningsstället…

  Härlig laddning öl, man blir minst sagt sugen på att beställa en låda själv.

 2. Hej!

  Läste att leveransen av paketet inte riktigt fungerade som den skulle. Är man hemma, har porttelefon eller ringklocka som vi kan ringa på så ska det inte vara något problem att få sitt paket levererat. Har du möjlighet och lust kan du gärna maila mig kollinumret på det paket som du fick så ska jag se till att de som kör ut paket i ditt område får reda på att leveransen i detta fall inte fungerat som den ska.

  Du når oss på kundservice via tele 0771-33 33 10, vi svarar mån-fre kl 8-18. Det går också bra att maila vår kundservice på kundservice.se@postnord.com

  Med vänliga hälsningar
  Erika PostNord Kundservice

 3. Tack för ett välskrivet inlägg, håller med, Beergium är riktigt bra, har beställt därifrån ett flertal gånger och varit lika nöjd som du. Ska nog skriva ett inlägg om samma ämne.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s