Ballast Point – Grapefruit Sculpin IPA

wpid-20150207_192548.jpg

Ballast Point levererar god öl på löpande band och det är sällan man blir besviken på deras skapelser. Sculpin kom i små partier förra året och den finns nu att beställa i 6-pack till Systembolaget. Det här är samma öl men med grapefrukt. Den finns redan på en del krogar men kommer till Systemet i Mars (om jag inte är helt ute och cyklar). Jag älskar grapefrukt så jag är redan på förhand rätt övertygad om att jag kommer gilla den. Bara grapefrukten inte känns konstgjord eller plastig… Vi får se!

Utseende: Orangeaktig färg och vätskan är helt klar. Skummet reser sig drygt två fingar högt i glaset och lär långlivat. När det sakta faller lämnas tjocka rester efter skummet.

Doft: Doften fullkomlig exploderar av grapefrukt. En stor smäll rakt upp i näsan av tropiska frukter med grape i täten. Massa ananas, citrus, mango och physalis som verkligen läskar.

Smak: Riviga tropiska frukter som först leder in mig på ett ananasspår med mango, sakta leds jag in på the grape fruit highway. Grapefrukt som är ren i smaken men som påminner lite om grapegodisar utan att kännas konstgjord. Lite knäckig maltbas balanserar skickligt upp de tropiska frukterna och jag sitter och småler medan jag dricker.

Eftersmak: Bra drag i beskan som tillåts att ligga kvar på ett riktigt trevligt sätt.

Betygsmotivering: Vart ska man börja? Vilken otroligt välgjord öl. Den fullkomligt exploderar i en fruktcoktail där grapefrukten spelar förstafiol. Jag gillar när ingrediensen som nämns verkligen känns. Är det en grapefrukt-IPA, eller en blåbärs-IPA då jäklar ska det märkas – och det gör det på ett riktigt välbalanserat och fint sätt. Jag skulle säga att det är den bästa amerikanska IPA:n jag druckit här i Sverige. Så här bra blir det nog.

Flaskan var ett varuprov

wpid-1413396613540.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s