Lagunitas Galatea Fusion 25

wpid-20150210_195821.jpg

Svenska dryckesföretaget Galatea som importerar från bland annat Lagunitas packade väskorna och åkte till den amerikanska västkusten för att brygga öl. Det var ungefär 12 veckor sedan och nu har vi resultatet på plats. Spännande.

Utseende: Ölet är guldfärgat och vätskan helt klar. Det vita skummet reser sig ett finger högt och lämnar kvar lite reser medan det rätt snabbt faller ned.

Styrka: 6,8%

Doft: Härliga dofter av ananas, citron, lime och grapefrukt. Ölet känns riktigt humlepiggt utan att vara en total bomb. Det drar lite åt honung och örter.

Smak: Stora smaker av citrus slår till direkt och ölet känns direkt väldigt lättdrucket. Ölet utvecklas i munnen och jag känner spår av aprikos, gräs och fin kexighet. Beskan är markerad utan att ta allt för stor plats. Medelfylligt och väldigt smakrikt.

Eftersmak: I eftersmaken lämnas en fin beska tillsammans med lime och ananas.

Betygsmotivering: På typisk Lagunitas-maneér får man ett riktigt välsmakande öl där likt en stråksymfoni smakerna avlöser varandra och binds ihop till en riktigt fin helhet. Det söta och kexiga är typiskt för Lagunitas finns där. Ett välorkestrerat skulle man kunna kalla det. Jag imponeras också hur de 6,8% känns snarare som 4%. Det är riktigt lättdrucket trots sin höga alkhoholhalt.

Flaskan var ett varuprov

wpid-1415284879536.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s