All In Brewing – RLGK 10517 Celebration stout

All In Brewing släppte i ett svep flera olika flaskor och känns ständigt aktuella. Andra januari släpptes den här på Systembolaget. Jag drack den på fat i höstas och då var den löjligt bra. Jag beställde såklart hem två flaskor vid släppet i början av året och nu har jag druckit den första flaskan och recenserat. 

wpid-20150203_213440.jpg

Utseende: Kolsvart och riktigt trögflytande när jag häller upp ölen. Ett kraftigt skum på ett finger högt reser sig och ligger länge kvar i glaset.

Styrka: 12%

Doft: Himmelskt. Kan man börja där? Stora, mörka chokladdofter packas med svart kaffe som får håret på armarna att krulla sig. Toner av vanilj, bourbon, sirap och kladdkaka blandas med stora mängder kakao. Det vattnas i munnen.

Smak: Jag slås direkt av hur len ölet är när det fyller munnen. Rivig espresso, massa kladdkaka gjort på mörk choklad, sirap, melass och läder. Wow, man blir nästan däckad. Aningar av vanilj smyger sig på och en bitter choklad likaså. Lite oljig och tjock till texturen. Det känns som att ölet inte vill släppa taget om mina smaklökar.

Eftersmak: Riktigt lång eftersmak med kaffe och choklad samt rätt stor efterbeska.

Betygsmotivering: Vad jag har sett av lite olika kommentarer så verkar den här vara lite av en vattendelare. En del liksom mig älskar den här medan andra klagar lite på smaker mot kaffesump. Men för min del så är jag förtjust. Vilket fantastiskt öl. Jag har som sagt druckit det på fat innan och flaskvarianten håller likaså otroligt hög nivå. Det är svårt att inte bli däckad av ölet. Jag vet att det finns flaskor kvar och gillar du mörk kraftig öl – måste du köpa den här.

Klockrent guldkorn.

wpid-1413396613540.jpg

Annonser

2 reaktioner till “All In Brewing – RLGK 10517 Celebration stout

  1. […] med på det här: Det finns fortfarande kvar flaskor av en av Sveriges bästa imperial stouts. All In Brewings RLGK 10517 Celebration Stout finns fortfarande kvar att beställa gratis till alla bolag i Sverige. Den lanserades i januari i […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s