Coronado Brewing Company – Hibiscus IPA

En storflaska (65cl) från Coronado Brewing med hibiskus? Ja varför inte! Den ligger på 4,9% så jag vågade faktiskt mig på den på egen hand framför lite Champions Leaguefotboll i onsdags. Den enda hibiskusreferensen jag har är till vår tvål som står på toaletten, och den luktar så gott som en handtvål kan göra så jag är såklart nyfiken på hur blomman gör sig i en öl.

Bättre bild på den röda färgen.
Bättre bild på den röda färgen.

Utseende: Jag överraskas av färgen. Helt röd och vätskan är klar. Skummet är vitt, fylligt och reser sig två fingrar högt. Det är långlivat och lämnar en del rester efter sig.

Styrka:4,9%

Doft: Helt fantastiskt. Superb balans mellan pigga humledofter som ger tropisk karaktär, och den kexiga maltbasen. Hibiskusen skär genom som en söt kniv och ger massa fina godisvibbar.

Smak: Smaken drar genast åt blommiga håll och utvecklas i munnen när den rör si bakåt i munnen. Tropiska frukter som persika, passionsfrukt, citrus och vingummin. Här tar malten ett steg bakåt. Det finns aningar av gummi, men samtidigt påminner den om just vingummin. Efter någon sekund slår beskan till och känns markerad utan att vara obalanserad. Mjuk munkänsla och det känns fylligt och välgjort.

Eftersmak: Lång beska som stannar kvar långt bak på tungan samt en viss bommighet.

Betygsmotivering: Jag blir riktigt positivt överaskad. Perfekt balans mellan det tropiska och det kexiga maltiga. Hibiscusblomman ger ett fint djup och en extra blommig dimension som jag gillar. Ett kalasöl som med sina relativt nätta 4,9% är riktigt bra.

Flaskan var ett varuprov

wpid-1422018678625.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s