Vi slog på spisen och bryggde igen

Nu har jag tre stora 30l-hinkar som står och bubblar. En belgisk trippel, en pale ale och en imperial stout. Det känns som att vi får bra spridning på skurarna med flera olika öl som kommer gå att drickas framöver. Jag tänkte först kort berätta om vår Imperial Stout: I can’t even Stout. Vi har tagit maltbasen ur Omnipollos bok Brygg öl och sedan bytt ut humlen mot Galena som jag var sugen på att prova. Vi får se hur det blir. 

wpid-20150228_194937.jpg

Sedan tror jag att vi kommer dela upp batchen och tillsätta något, förmodligen vanilj när det börjar dra ihop sig mot buteljering. Men det är inte bestämt än. 
Receptet:

i cant even stout

Vi mäskade dock vid 69 grader och endast i 45 minuter enligt Omnipollos recept och inte som det står i bilden, och vi kokade i 120 minuter. Det var riktigt svårlakat i vår MLT, det satte stopp och ville inte alls släppa genom lakvattnet, så där fick vi krångla en del men till slut så gick det.

wpid-20150228_195810.jpg

Vi fick lite lågt OG tyvärr vilket berodde på att vi kokade lite för klent i början så vi fick lite för mycket vätska kvar vilket späder ut ölen. Den lite krångliga lakningen bidrog säker också. Det ska vi se till och ha lite bättre koll på nästa gång. Men jäser gör det för fullt så något blir det i alla fall!

wpid-20150228_215757.jpg

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s