S:t Eriks / Samuel Adams Transatlantic

Samuel Adams gjorde under förra året ett historiskt samarbete med svenska S:t Eriks. Resultatet blev ett rätt unikt öl. En Belgian red stong ale bryggd med lingon och tranbär. Jag drack den från fat på Örebro Öl & Whisky och gillade den ordentligt. Tror jag gav den 4 eller 4.5/5 på untappd. Fräsch, lite syrlig och smakrik. Därför såg jag fram emot att få recensera den ordentligt nu när den kom på flaska. Här kommer en kortare recension.

wpid-20150213_190217.jpg

Utseende: Klar röd/ orange vätska med vitt skum som reser sig drygt ett finger högt.

Doft: Lingonen och tranbären känns genast igen tillsammans med lite tvålaktiga dofter.

Smak: Om du har druckit Ikeas lingonsylt kommer du kanske som jag direkt tänka på den röda saften. Bröd och lite fruktiga smaker. Ganska tung munkänsla. Ölet känns nästan krämigt och smetigt i munnen.

Eftersmak: Eftersmaken är bärig och påminner om outspädd saft.

Betygsmotivation: En recension i kortaste laget men det beror på att jag inte drack upp den. När jag drack den på fat var den fräsch och syrlig. Jag upplevde den som rätt pigg och lättdrucken. Nu på flaska är den istället tung, lite kladdig till munkänslan och det lilla syrliga är som bortblåst. Synd. Det här måste vara en annan batch än den jag drack i november.

Flaskan var ett varuprov

wpid-1422523003067.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s