Nästa bryggning, en pale ale

Jag skrev på facebook att jag hade en dålig idé vad gäller hembryggning för ett tag sedan. Det här är resultatet av den idén.

Jag hade lite maris otter extra pale-malt kvar som jag ville göra av med. Lite humle fanns det också som vara låg där och blev gammal. Vad gör man då? Jo, man slänger ihop en liten öl! 

Men jag hade en dålig idé också, den föddes ur det faktum att jag vara hade extra pale ale malt. Vi har bryggt ett par med endast den malten och nu ville jag prova något nytt. Jag vägde därför upp 200g av malten, satte på ugnen på 175 grader och stoppade in malten. Efter 10 minuter rörde jag runt och efter 10 minuter till var malten färdig. Doften var mer karamellig än innan så något hände allt i ugnen. Jag upplevde färgen som aningen mörkare också, både malten och vörten som åkte ned i jäshinken.

wpid-20150222_140315.jpg

Det här är ett rent experiment så jag har absolut inga förväntningar utan mer ett trevligt sätt att bli av med grejer och det är rätt trevligt att brygga lite öl. På onsdags ska vi buteljera så något blir det allt!

lowkey

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s