Härliga fredag – härliga Klackabacken Brown Ale

Klackabacken går i år in i sitt tredje aktiva år. Mycket har hänt sedan testbryggningarna i Christoffers enrummare. I slutet av 2013 gjorde jag mitt första möte med bryggeriet då jag provade deras Bourbon porter och IPA, positivt överraskad blev jag och sedan dess har även jubileumsöl provats. Jag har imponerats av det lilla bryggeriet som gång på gång levererar felfri öl, öppnar bryggeripub men ändå inte ses och hörs mest. Ett ödmjukt bryggeri som satsar på att göra bra öl – inte synas mest i sociala medier.

Utseende: Mörkt brun färg som lyser rött när den hålls upp mot ljus. Skummet är ljust beige, kompakt och långlivat. Kvar lämnas en del rester.

wpid-20150318_204028.jpg

Styrka: 5,4%

Doft: Maltsötma med aningar av sirap, bränt socker, och elegant cigarrök.

Smak: Smaken är inbjudande och otroligt smakrik. Vi kan börja med Newcastle Brown ale: släng dig i väggen. Här strömmar smaker av bröd, bitter choklad,  Americano kaffe (ni vet, espresso med hett vatten) och kola. Mjukt och fylligt öl som erbjuder en helhetsupplevelse.

Eftersmak: Eftersmaken är mjuk med kaffebönor och kola och en subtil beska som ber om en nu klunk.

Betygsmotivering: Otroligt välsmakande öl som inte känns tungt utan väldigt fräscht där chokladen och kaffedragen inte tynger ner utan erbjuder ett stort djup. Läckra coladrag tillsammans med en fin maltbas imponerar. Klackabacken kan!

wpid-1422018678625.jpg

Annonser

2 reaktioner till “Härliga fredag – härliga Klackabacken Brown Ale

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s