Glasrecension – Craft Master One

Jag gillar prylar. Det tråkiga med att skriva om öl är att det är ganska smalt med prylar till öldrickare (man får satsa på bryggeribiten om man vill ha prylar). Det finns dock en sak som gör att man kan pryla-till det lite (väldigt lite). Det är glasen.

Mitt glas kommer från http://www.smakamera.se och kostar 139kr/st men blir billigare om du köper fler.

wpid-20150320_120044.jpg

Spiegelau lanserade tillsammans med Dogfish Head & Sierra Nevada IPA-glaset under 2013. Det är glaset som är sexleksaken och kupaglasets kärleksbarn.

 

Nu är det dags för ytterligare ett kärleksbarn. Klassikern tekuglaset och det nya populära IPA-glaset har fått sig en arvtagare som har kanske det coolaste namnet ett glas kan få: Craft Master One. Det lånar designen från IPA-glaset med den luriga foten och den lånar tekuglasets topp.

wpid-20150321_162431.jpg

Det är ett riktigt trevligt glas att dricka ur. Jag är dock inte ett fan av foten då sista decilitern eller så känns som en stor slatt. Men formerna gillar jag och att det känns lite chubby. Det är gott att dricka ur och så länge det är välfyllt är det trevligt att dricka och dofta ur. Men efter ett par klunkar och det bara är öl kvar i foten känns det lite tråkigt. Precis som IPA-glaset. 

För mig är det här däremot riktigt snyggt och framförallt ett bra glas att dricka ur när det bara ska njutas på ett lyxigare vis, snarare än recensera. Jag kommer använda mitt glas flitigt i sommar.

Produktbild från smakamera.se
Produktbild från smakamera.se

Det är duktiga killarna bakom http://www.smakamera.se som var snälla nog att skicka glaset till mig. Kika in på deras hemsida, där finns även blogg & stort humlelexicon. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s