Vi kan väl inte ha piratvapen på flaskorna?

Här om dagen hämtade jag ut mina två flaskor Pirate Bomb av Prairie som släpptes nyligen bland de små partierna. Bryggeriet har ofta riktigt läckra etiketter men det var inte först efter jag tagit några bilder som jag märkte klistermärkena som satte på. Det är långt ifrån första gången Systembolaget censurerar eller kräver nya etiketter för en lansering. 

DSC_0171

Det här blir både ris och ros. För det första 

  1. Varför envisas Systembolaget med censur?  – Det är 20 års åldersgräns så alla är myndiga. Betydligt värre saker finns på internet, TV, film och serier.
  2. Det jag uppskattar med den här varianter är att klistermärkena gick att ta bort utan problem så jag får njuta av en riktigt snygg öl!

Som tillägg vill jag nämna att jag naturligtvis inte vill ha extrema och upprörande etiketter, men piratvapen kan väl ingen störa sig på?

OBS: Tillägg:

Jag har gjort en grav miss i mitt inlägg och lägger till rättelse (Jag lämnar texten som den var så det går att se vad som blivit fel):

Det är inte statliga Systembolaget som bestämmer vilka etiketter som är Ok, och vilka som inte är det utan det är den statliga förvaltningsmyndigheten Konsumentverket som genom ”KOVFS 2015:1” reglerar hur marknadsföringen av alkoholhaltiga drycker får se ut. Frågan skall inte ställas varför Systembolaget envisas med censur utan utan varför envisas staten med censur? Som jag nämnde en bit upp i texten vill jag naturligtvis inte se sexistiska, upprörande och extrema etiketter. Men det är vuxenprodukter som säljs med 20 års åldersgräns och som sagt. Piratvapen kan väl ingen störa sig på?

Annonser

2 reaktioner till “Vi kan väl inte ha piratvapen på flaskorna?

  1. Det är inte Systembolaget som beslutar hur alkohol får marknadsföras. Det regleras i alkohollagen och i Konsumentverkets föreskrifter. Läs gärna igenom ”Konsumentverkets allmänna råd för marknadsföring av alkoholdrycker till konsumenter”, KOVFS 2015:1. Där framgår vilka regler som gäller för hur alkohol får se ut i Sverige.

    1. Hej Therese, tack för ditt inlägg. Det är bra att bli tillsagd om det blir fel. Jag har gjort ett tillägg till texten. Det är bra att ni har koll så det blir rätt, och ni inte får oförtjänt kritik.

      Vänligen Cristofer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s