Klackabacken – Pale Ale

En till nyhet från Klackabacken, sist var det deras goda brown ale recenserades, nu är det istället en pale ale som står på menyn.

DSC_0219

Utseende: Orangeaktig färg med ett fluffigt vitt skum som reser sig  som fyra fingrar högt. Det är riktigt långlivat och lämnar en del rester efter sig medan det faller.

Styrka: 5,2%

Doft: Lite tropiska drag av grapefrukt och lime. Lätta citrustoner som som får stöd av små brödiga drag. Jag upplever dock doften som aningen anonym. Det Blir ingen riktigt punch eller klara intryck här.

Smak: Humlesorten cascade har använts i ölet och det ger fina tropiska smaker som grapefrukt och citrus precis som i doften. Det kommer dock en gummismak som jag tycker stör helheten lite. Den känns inte så clean som bryggeriet övriga öl. Beskan är rätt rivig och trevlig och när ölen kommit upp några grader i temp känns den mer i balans än när den var kallare. Då dyker smak av godisnappar upp som jag gillar.

Eftersmaken: Eftersmaken ligger kvar länge med rak beska.

Betygsmotivering: Helt okej öl som tyvärr inte riktigt lyfter. Klackabacken brukar leverera riktigt cleana öl i brist på andra ord men den här känns inte riktigt som den har hittat sin identitet. Kanske behöver receptet tweakas lite? Den utvecklas dock till det bättre efter en liten stund i glaset som drar upp betyget. 
wpid-1415284879536.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s