Dags för en vårdänga!

Våren har i alla fall kommit till Örebro, även om det är lite molnigt och blåsigt idag. Till helgen öppnar Omnipollos hatt, som har all potential i världen att bli fantastiskt bra. Jag kommer vara i Stockholm på lördag så om det går att komma in ska jag försöka sticka in skallen en stund. 

Åter till våren, och sommaren som kryper sig allt närmare. Det är dags att brygga en vårdänga. Vad är en vårdänga då? Jo för mig är det en rätt ljus, inte allt för alkoholstark öl som ska fungera på bra på balkongen och till lite mat. Förra året bryggde vi en saison, inspirerad av Prairie & Omnipollos Potlatch som jag gillade riktigt med. Jag hade oturen att få min beställning struken av Systembolaget så endast en flaska blev det. Riktigt synd. Det var en lätt saison som humlades med mosaic, den föll riktigt väl ut och jag tror det finns en liten flaska kvar hemma.

Nu är det dags att göra nått gott till värmen och vi funderar på att göra en belgisk veteöl som kommer få sig en ordentlig hallondos. Det finns ett recept i boken ”Brygg ditt eget öl” som vi tänkte utgå ifrån, eller så blir det en till saison (eller varför inte båda?). Allt i mån av tid. Om någon sitter på recept av en riktigt vårdänga vill jag jätte gärna veta!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s