Prairie Artisan Ales – Pirate bomb

Då var det dags för den cencurerade ölen. Jag plockade såklart bort klistermärkena och njöt av mina piratvapen medan jag hällde upp den mörka, 14%-iga ölen. Många öl från Prairie har det blivit på sistone, och det gör inte mig något! 

Utseende: Helt svart ogenomtränglig vätska med ett mörkbrunt tjockt skum som reser sig drygt ett finger högt. När det faller lämnas inga rester.

Styrka: 14%

Doft: Wow! Här fanns det ordentligt med intryck att försöka landa i. Först och främst möts jag av kraftiga dofter där choklad och kaffe möts. Sedan utvecklas doften till sötare dofter där jag känner en tydlig fatkaraktär som ger söt vanilj, toffee, vanilj, nougat och lite lakrits. Jag får fina tankar till en riktigt god kladdkaka gjord på mörk choklad och ett litet glas rompunch till.

DSC_0329 

Smak: Om doften var stor och yvig var smaken aningen stramare. Kanske är det den ovanligt höga alkoholhalten, men chokladen och kaffesmakerna finns såklart här men smaken är lite träigare och jordigare än doften. Lakrits, vanilj och lite soja. Den tillsatta chillin ligger kvar i halsen någon sekund efter jag svalt. Riktigt värmande alkohol utan att för den delen kännas spritig. Överraskande lätt munkänsla. Jag hade väntat mig en mycket tyngre öl, likt Great Divides Yeti som känns betydligt oljigare.

Eftersmak: Alkoholen och chilin värmer i munnen och halsen. Känslan kommer kännas igen om du ätit choklad med chili i.

Betygsmotivering: Riktigt välgjort, välsmakande och häfig. Jag blri imponerad över de 14% som värmer på ett bra sätt. Lite mer chili hade varit roligt men samtidigt var det nog klokt att vara aningen återhållsam med den eftersom det eventuellt kan störa mer än det bidrar. Häftig öl! Jag kan dock rekommendera, om du inte redan har druckit den att dela på den med en vän. Den mättar rätt så ordentligt så ett helt glas blev mycket. Den gör sig bäst i lite mindre mängder.

wpid-1413204350421.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s