Marknaden för buteljerad magsaft är uppenbarligen inte mättad

Stopp stopp stopp! Det är inte mina ord. Orden är tagen från Thomaz Grehn på vinbanken som tydligen inte imponeras av suröl. Närmare bestämt avser dessa ord New Belgiums La Folie. Eller vad sägs om det här citatet: ”En renodlad vinprovare hade skrikit “korkdefekt!”, men ölet har fler felsmaker än så. Visst är det surt, nästan så att man vill svälja det via nåt slags genväg, utan att behöva passera några smaklökar. Gueuze kan vara fantastiskt, men det här är rent motbjudande. Inte ens den skäggigaste av ölnördiga hipsters kan låtsas att det här är ”intressant” eller ”välgjort”” Nu är det Hanssens Oude Gueuze som får en välriktad dänga. 

Jag drack Hanssens Oude Guezue här om dagen och slogs av vilken fantastisk öl det är. Tyvärr har jag ingen möjlighet att odla ett ordentligt skägg, men faller förmodligen under ölnörd, och jag tycker den är både intressant och välgjort. Den har också 94 (BA score)/100 (the bros) på Beeradvocate, och 99 (overall)/ 66 (style). Så något måste väl ändå vara bra med ölen.  

Fingertoppskänslan måste finnas bland ”skrivare”, och även kunskapen att skilja det objektiva från det subjektiva. Det är stor skillnad på att säga ”det här är skit” eller ”det här tycker jag smakar skit”. 

Eller är jag helt ute och cyklar?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s