Ballast Point – Dorado Double IPA

Här dök det upp en recension som jag gjorde för ett bra tag sedan men som jag inte kommit mig för att publicera riktigt. Det är Ballast Point som står för ölen, och vi vet att de kan göra riktigt, riktigt bra öl!

Utseende: Färgen är läckert bärnsten och älet är helt klart. Skummet är vitt och faller utan att lämna rester efter sig.

Styrka: 10%

Doft: Fina dofter av Tropisk frukt såsom mango, aprikos och lime. Det finns även doft av klassiska fruxogodisar, knäck och honung.

Smak: Jag kikade på när ölen var bryggd och den var drygt 5 månader gammal och tyvärr märks det. Lite trött i smaken men honung,  örter och aprikoser och en hel del mango finns där trots. Alkoholen lyser genom vilket jag misstänker är på grund av åldern. Lite synd för väldigt len munkänsla och fylligt. Rätt bastant och trevlig beska som sig bör för en dubbel-IPA. Det här ska vara en öl i världsklass men tiden är inte på de humliga ölens sida, precis som Port Brewings Hop 15 inte levde upp till mina förväntningar.

Eftersmak: Lång Eftersmak med lime och grapefrukt.

wpid-20150213_191026.jpg

Betygsmotivering: En öl som inte får nå sin fulla potential tyvärr. Men det är risken amerikanska öl får ta om de ska komma till vårt avlånga land. Trots det märks den stora potentialen och den är inte äcklig. Den saknade bara punch idag.

wpid-1428394988414.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s