Backyard Brew – Queen of hops folköl-IPA 3,5%

Först ut i min lilla tema-vecka är Backyard Brew, Carlsbergs hantverksöls-brand. Pressmeddelandet som gick ut lovar mycket smak: ”folköl med attityd, det ena en modern Session IPA – där den karaktäristiska fruktigheten och beskan hos en IPA finns kvar trots den modesta alkoholstyrkan”. Vilket låter lovande. Frågan är bara om det vågar gå hela vägen?

Ölet är fint bärnstenfärgad och vätskan helt klar. Doften påminner om en klassisk pilsneröl, lite anonym med brödiga drag. Men där bakom det lite tråkiga känner jag någon liten aspiration där citrusfrukter, ananas och lite kakor vill få utrymme (även om jag får anstränga mig rätt ordentligt).

Smaken är väldigt lik doften i att den först inte säger mycket men om man försöker känna efter finns det någon liten citrus där och även lite bröd och knäck.

Inte helt illa men så mycket session-IPA vettefan. Döper man sitt öl till Queen of hops, har en etikett fylld med humle och kapsylen har en humlekotte på, då sätts ribban ganska högt. Det SKA vara en välhumlad öl. Som folkis är ölet helt okej, men att kalla ölet för en Session IPA är falsk marknadsföring om du frågar mig. Det finns inte en skugga av en IPA i den här ölen. Våga ösa på med mer humlegivar och kanske främst sena givar!

Som folkis: 3/5

Som Session (folkis) IPA 1/5

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s