Hantverksbryggeriet – Bonden 3,5%

Efter Carlsbergs och Backyard Brews inte allt för imponerande Queen Of Hops går jag vidare mot ett mindre bryggeri, nämligen Hantverksbryggeriet från Västerås. Ölet heter bonden och är en svens folklig ale om bryggeriet själv får bestämma. 

Ölet är gult och vätskan närmast klar. Skummet är kortlivat och vitt. Doften ligger lätt i näsan och har fina fruktiga drag med aningar av citrus, halm och ljust bröd. Smaken är förvänandsvärt fruktig där jag tycks mig känna spår av honung, örter och källarfranska och aningar av gummi. Jag upplever ölet som väldigt fylligt för en folköl och det blir kvar en snygg beska i munnen långt efter klunken gjort sin väg ned mot halsen och magen. Det här är ett riktigt trivsamt folköl. Jag gillar!

Tyvärr blev det en sällsynt dålig bild, men ölets färg syns bra i alla fall.
Tyvärr blev det en sällsynt dålig bild, men ölets färg syns bra i alla fall.

4,5/5

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s