Grythyttans Brygghus / ICA Selection IPA 3,5%

Vi går nu in i dag tre av min temavecka där folköl står i fokus. Turen har kommit till Grythyttans Brygghus som fått släppa en folköl via ICA:s satsning på egna varor där vi bland annat sett Nils Oscars trevliga stout och folkale.  Det här är en IPA  vars smakcirkel till drygt 75% är ifylld på beska och 50% på fyllighet. Det vore ju kalas med en bra folk-IPA i matbutiken.

wpid-20150427_211706.jpg

Bärnstensfärgad klar vätska med ett vitt fluffigt skum. Doften är främst gräslig och saknar helt de tropiska inslagen jag önskar. Aningar av sega nappar.
Smaken tar tyvärr ingen spännande sväng utan har enkel och rak beska, som är rätt trevlig och det tillsammans med lite bröd gör den fullt drickbar men det finns inget mer än så. Att kalla det för en IPA är dock helt fel. Den totala avsaknaden av aromhumle är en besvikelse. Det är synd och den som letar efter ett något fruktigare och ”humligare” folköl får tyvärr leta vidare. Den här har absolut inget med en IPA att göra. Synd.

1,5/5

Annonser

4 reaktioner till “Grythyttans Brygghus / ICA Selection IPA 3,5%

  1. Jag håller inte med om att ICA Selection Ale skulle vara trevlig. Den saknar helt den utlovade tydliga beskan, blommigheten och citrushumlen och är bara blaskig. Dock är steget mellan ICA Selection Ale och en riktig Ale mindre än steget mellan ICA Section IPA och en riktig IPA där det är en avgrund.

    1. Håller helt med. Därav betyget 1,5/5 Om vi bortser från vad det borde vara och ser till vad det är, så är den inte äcklig och lider inte av felsmaker. Därav ”trevlig” . Men allt som utlovas saknas. Det är synd.

  2. Jag kände en svag, men ändå distinkt brett karaktär när jag smakade denna. Inget ni känns vid? Antar att det var en dålig flaska, men jag ska hitta ölen igen för att se om jag hittar brett igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s