Nakd – Selfie

Pang och så gick vädret från grådassig höst till fin-fin vår. Våren för mig präglas ölmässigt såklart av ljusare öl. Då är det riktigt trevligt att se Nakd (bryggd hos Brewski) Selfie, en IPL som stilen kallas. Det är i grund och botten en ljus lageröl som fått sig ordentliga slängar av humle. Det är en stil som jag verkligen gillar.

Utseende: Ljust gul och aningen grumlig vätska. Helt vitt skum som reser sig nästan två fingrar högt . När det faller lämnas rester på glasets insida.

Styrka: 5%

Doft: Ljuvliga tropiska dofter där det finns massa ananas, lime och grapefrukt. Det doftar lite som godistuggummin och det känns riktigt lovande. 

Smak: De tropiska inslagen finns även i smaken men är inte riktigt lika framträdande. Jag upplever det fortfarande som att det är ananasen, lime och grapefrukten som är mest potent. Lite marmeladig till känslan. Gott, fräscht och friskt. Munkänslan känns aningen lätt, vilket nog har med den låga alkoholhalten att göra och användandet av pilsnermalt. Riktigt bra nivån på beskan skall även nämnas!

Eftersmak: Kvar lämnas en medellång finstämd beska. 

BetygsmotiveringRiktigt sjyst öl som lättar upp vårhumöret och skvallrar om härliga sommarkvällar vid grillen med gott sällskap. Ett lättdrucket öl med massa smak. Det är svårt att inte gilla den här. 

Ett guldkorn om du frågar mig!

wpid-1413204350421.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s