Grythyttans Brygghus / ICA Selection Veteöl 3,5%

Den avslutande ölen i min temavecka som tyvärr drog ut över den här veckan. Det är den 5:e och sista av mina folköl och nu är det en veteöl av Grythyttans Brygghus. Deras IPA var ingen höjdare, hoppas den här är bättre.

Gul färg med grumlig vätska. Skummet reser sig något finger högt och faller sedan snabbt. Doften är kryddig med bra jästigt inslag och aningar av skumbanan. Inte riktigt så veteölsaktig doft. Det drar snarare mot saison. Smaken blandar lite godissöta smaker med frukt, halm och örter (och kokta grönsaker?). Inte riktigt så veteölsaktig smak heller. Men drickbart. Den är dock alldeles för dåligt kolsyrad för min smak, och skummet var extremt kortlivat.

wpid-20150417_155148.jpg
Veteöl med betydligt bättre drag i skummet.

wpid-20150502_154654.jpg

Jag är osäker på stilen men tycker samtidigt att det inte är äckligt, men inte så gott heller.

2/5

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s