Deschutes – Mirror Mirror

Dags för en riktig lyxöl. Det är Deschutes som står för innehållet och det är en limited release som släppts 2005, 2009 och 2014. Ölet är ett barley wine som till 50% har lagrats i vinfat. Otroligt spännande!

Utseende: Mörk mahoganyfärgad öl som är något grumlig. Skummet reser sig nästan tre fingrar högt och är beige till färgen och är riktigt långlivat.

Doft: Doften når min näsa direkt när jag öppnar kapsylen under den tjocka vaxen. Det är vackra toffee och koladofter som möter mig där även ek, torkad frukt, körsbär och aningar av vin finns. Ölet känns också aningen humligt med lite tropiska inslag av apelsin.

Smak: De stora toffee och kolasmakerna infinner sig även här men jag blir lite förvånad av hur tunt ölet är. Det fyller inte riktigt ut munnen som t.ex. Great Divides Old Ruffian gör som jag är ett stort fan av. Istället är det ett lite snällare barley wine med mindre kolsyra där torkade frukter tar stor plats. 50% av ölet har lagrats på vitvinsfat vilket jag tycker ger en fin ekikg karaktär till ölet och även lite vinös ton son jag spontant tycker känns rätt lyxigt. Gott är det!

Eftersmak: Eftersmaken är mild med kola som lite kanske lite för snabbt ebbar ut i en värmande alkohol.

Betygsmotivering: Väldigt god och smakrik öl vars fyllighet ökade när det kom upp ett par grader i temperatur. Efter ett par klunkar nådde ölet sin fulla potential och jag blev riktigt imponerad. 

wpid-1413204350421.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s