I torsdags blev det bryggning. Saisonen jag skrev om i förra veckan står nu tryggt och bubblar i min garderob. Imorgon ska jag försöka höja tempen till 26 grader för att få ut det sista sockret. Bryggningen gick sällsynt smidigt. Jag hade lite mer humle än jag trodde så de sista 18g fick åka i vid 5 min.
- Batch size: 23l
- OG: 1,051 FG: 1,010 (enligt recept, jag hoppas på lägre)
- Pilsnermalt: 3,57kg
- Vetemalt: 0.18kg
- Münchnermalt: 0.9kg
- Jäst: Saison II Ale WLP566 (Saison Dupont)
- Humle: Centennial, 15g 60 min, 18g 5 min, 20g 0 min.
- 200g Honung 5 min
Vi passade såklart på att dricka lite god öl samtidigt. De Halve Maans trippel gör mig knäsvag och Evil Twins Nomader Weisse var ett riktigt fräsch öl med perfekt balans på det sura.
Annonser
Kul att se om du får dupontjästen att jäsa ut som den ska. Många har haft problem med den.
Ja den verkar stanna för flera runt 1.035 va? Jag hoppas den orkar käka ner ordentligt.
Ja, tydligen krävs det hög värme och omskakning av hinken. Läste att nån ställt hinken på torktumlaren för att uppnå detta 🙂