Vår fantastiska öl!

Jag tänkte skriva ett lite kortare inlägg utan värdering utan snarare som en betraktelse. Jag har under helgen och även idag följt (som vanligt) hur en del bryggerier marknadsför sina produkter på sociala medier. 

 Det gäller svenska hantverksbryggerier som inte riktigt håller måttet (än?) men som gärna vill utmåla sig själva som en utomordentligt tillverkare. Hur ska man egentligen reagera när ett bryggeri skriver om sin ”mångfacetterade öl som erbjuder djup och perfekt balans” och så vidare, när man har provat ölen och vet att det är en högst medelmåttig produkt (som vid vissa fall till och med skulle kunna klassas som defekt)?

Annonser

4 reaktioner till “Vår fantastiska öl!

    1. Hej Magnus, vad kul att du skriver! Jag förstår att bryggerierna behöver hålla god fasad utåt, och att det marknadsförs aktivt på sociala medier – det är ju trots allt företag i grund och botten. Det man oroar sig för är om kunnandet saknas, eller om de helt enkelt inte bryr sig om sin produkt, vilket kanske är ännu värre. Jag hoppas att Systembolaget vågar sålla bland öl som inte håller måttet.

  1. Jag personligen föredrar att i första hand skicka ett meddelande/mail till bryggeriet i fråga och framföra sin kritik. Samtidigt tycker jag att när man lägger ut sådant på ex. Facebook så öppnar man upp för att folk kan komma med både negativa och positiva kommentarer och det tycker jag att man snällt får acceptera i så fall. Förutsatt att det är konstruktiv kritik (eller åtminstone artigt formulerad) och inte bara nåt i stil med ‘din öl är skit, din jävla sopa’.

    1. Verkligen. Jag drar iväg ett mail snarare än att skriva något dåligt som kan kan ge större och längre effekter än nödvändigt. Det man undrar är ju självinsikten. Hur de ser på sin egna produkt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s