Två från De Molen

Jag har under en vecka plockat fram två öl från mina gömmor. Det var två olika öl från De Molen som köptes på plats i pittoreska Boedegraven där bryggeriet håller hus. Den ena var Rasputin Buffalo Trace, en imperial stout-ish samt Dag & Nacht, också den en fatlagrad imperial stout. Båda var snyggt vaxförseglade vilket ger en lyxig känsla.

Den första Rasputin Buffalo Trace reagerade jag direkt på att den snarare var mörkt rödbrun, snarare än svart. Doften vad inbjudande och fatkaraktären tydlig. Smaken var helt okej men jag upplevde kroppen som alldeles för tunn för att lyckas bära de 11,4%. Alkoholen slog genom lite för mycket och framförallt när den kommit upp lite i temperatur. En besvikelse för min del. Vilket var synd, jag hade högre förväntningar. Skissbetyg: 2.5/5

Den andra, Dag & Nacht öppnades och flaskan var fylld ända upp till kanten och den gav inte ifrån sig något ljud när kapsylen släppte taget om flaskhalsen. Ölet var näst intill helt stilla och doften led av parfym och plastdofter. Ölet var lite oljugt till munkänslan och lyckades inte hålla sig intressant som t.ex. Omnipollos Hypnopompa som trots avsaknaden av kolsyra är ett gott öl. Den här föll istället platt och åkte i vasken. Den var inte direkt äcklig men inte värd att dricka med tanke på de 11,3%. Skissbetyg: 2/5

Jag gillar bryggeriet och har druckit fantastisk öl därifrån. Men just de här två föll inte riktigt mig i smaken. Så om du besöker bryggeriet eller ska beställa från deras hemsida, kika efter annan öl.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s