Passion for Sai(h)son

Igår buteljerades 20 liter öl. Det var 10 liter stout och 10 liter saison. Det roliga med saisonen var att vi lämnade 8 liter i jäshinken och tillsatte fruktköttet från 10st passionsfrukter. Det kanske var för klent men frukt, jag vet inte men jag hoppas att det kan bidra med smak. Det bästa vore säkert att tappa på sekundär men vi struntade i det i hopp om att undvika eventuell oxidering av ölet.

Jag tog ett par bilder när passionsfrukten tillsattes och när det buteljerades men dessa bilder är puts väck tyvärr.

Nu väntar ett par veckors väntan på att det ska bildas kolsyra i ölet och att passionsfrukten ska ge smak och fg:t åter igen ska stabiliseras.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s