Poppels – Projekt 005 Belgo IPA

Det är ingen hemlighet att Poppels gör väldigt bra öl. Bryggeriet har gjort sig ett namn på att producera riktigt välbalanserad öl som passar bra tillsammans med mat. Poppels för mig är ett av Sveriges bästa och mest välbalanserade bryggerier. Nu är det dags för deras Belgo IPA att göra entré. Humlen är mosaic och jästen är en saisonjäst. Jag gjorde en ren saison som blev väldigt lyckad förra året där just mosaichumlen användes. Jag har såklart, stora förhoppningar.

Utseende: Orange till färgen och vätskan är grumlig. Skummet är vitt och reser sig något finger högt.

Styrka: 6,8%

Doft: Doft underbar doft av godisar där små tropiska inslag bryter sig fram som påminner om mangopuré. Lite halm och kryddig jäst som känns riktigt somrig.

Smak: Fruktig mango, lime, mjuk jäst och väldigt len munkänsla trots den pigga kolsyran. En viss beska smyger sig på allt eftersom klunken försvinner ner längs gomseglet och där hedras IPA:ns själ på ett välkomponerat sätt.

Eftersmak: Lite frukt, jäst och en elegant efterbeska .

Betygsmotivering: Det här är ett riktigt bra öl. Den blegiska jästen spelar otroligt bra tillsammans med mosaichumlen vilket gör att ölen har fått sällsynt god balans mellan de två stilarna. Den avvägda beskan gör att jästen tillåts att ta plats vilket ger ölet flera dimensioner. Något som var riktigt kul var också att trots mitt tjat om att prova hantverksöl är det här den absolut första ölen som min sambo har sagt var RIKTIGT god!

wpid-1413794419281.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s