Mina bästa sommaröl 2015

Idag upplevde jag kanske årets första -riktiga- sommardag. Varmt i luften, solen värmer och det blåser inte storm. Då är det rätt jäkla trevligt att vara ute. Min sambo har också ordnat balkongen så den kommer vara sådär urbra att dricka öl på under de ljusa och varma sommarkvällar vi har framför oss. Jag tänkte därför också lista årets bästa sommaröl. Jag gjorde det förra året här hittar du den. De ölen är precis lika bra som förra året, men nu tänkte jag lista 10 nya sommaröl, med lite extra fokus på våra svenska bryggerier.

Utan inbördes ordning:

1 .Oppigårds – Everyday IPA

Session-IPA när den är som bäst. Full av smak och lägre alkoholhalt. Recension.

2. Birrificio del Ducato – Vieille Ville Saison

En av mina favoritstilar: Saison, har här bryggts i Italien och användandet av brett ger ölet en härligt funkig smak och doft. Svårslagen en varm sommarkväll.

3. 3 Fonteinen – Oude Geuze

Lite oväntat men positivt överraskande hamnade 3 Fonteinens suris i fasta sortimentet på Systembolaget. för 59kr får du en öl i världsklass. Passa på och bjud någon som gillar vin men som normalt gillar hantverksöl. Min sambo gillar inte besk öl, men sur brukar gå bra!

4. Höganäs – African Pale Ale

Den här får du beställa till ditt Systembolag men det är den värd. En humlefokuserad pale ale, bryggd med Afrikans humle! Mässans bästa öl i november förra året här i Örebro.

wpid-20141121_204606.jpg

5. Brewski – Mangofeber

Den här ölen var när jag recenserade den kanske Sveriges bästa DIPA, rätt saftig prislapp för en del vid 39,90kr. Men prova en flaska, jag tror du kommer gilla den!

wpid-20150120_200404.jpg

6. Brouwerij F. Boon – Oude Kriek

Fantasktiskt god suris som går att få tag på i 28 butiker, går att beställa där den inte finns på hyllorna. Den som är nyfiken på suröl bör inte missa denna!

7. Nynäshamns Ångbryggeri – Landsort Lager

Kvalitetslager som passar perfekt till grillen.

8. Klackabacken – Brown Ale

En riktigt välbalanserad brown ale som erbjuder mycket smak utan att bli för tung. Går att beställa över hela landet. Recension.

9. Founders Brewing – Centennial

En riktigt pang-IPA som enkelt klassas som en av de bästa burkölen på Systemet. Klassiskt amerikansk med perfekt balans mellan det humliga och maltiga.

10. Mohawk – Anything Gose

Jag ska erkänna att jag inte hunnit prova den än, men gose är en stil jag gillar. Den är både sur och salt vilket är speciellt – och jättegott. Jag ska försöka recensera den själv, men den kommer med på grund av stilen, och den lägre alkoholhalten!

Annonser

2 reaktioner till “Mina bästa sommaröl 2015

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s