Vår saison med passionsfrukt är nu buteljerad

Utöver vår centennialhumlade saison delade vi upp batchen och tillsatte 10 passionsfrukter till 7 liter öl. Av vårt smakprov så verkar passionsfrukten inte riktigt ha tagit ordentligt tag vilket jag var lite orolig för men jag upplevde den möjligen som mer tropisk än orginalet. Men jag tycker fortfarande det är svårt att få en ordentlig uppfattning om ett öl direkt ur jästanken. Jag vill ha kolsyra och lite kyla för att jag verkligen ska kunna skaffa mig en uppfattning mer än om ölet är bra eller inte. FG:t stannade på 1.008, jag hade gärna haft ännu lägre men jag lyckades inte höja tempen ordentligt vilket nog bidrog till att jästen bara åt ner till 8.

wpid-20150616_211215.jpg

Nu väntar en otålig väntan på flaskjäsning innan vi smakar på ölet mer ordentligt igen.

Receptet: 

 • Batch size: 23l
 • OG: 1,051 FG: 1,010 ( Vår stannade på 1.008)
 • Pilsnermalt: 3,57kg
 • Vetemalt: 0.18kg
 • Münchnermalt: 0.9kg
 • Jäst: Saison II Ale WLP566 (Saison Dupont)
 • Humle: Centennial, 15g 60 min, 18g 5 min, 20g 0 min.
 • 200g Honung 5 min
 • wpid-20150616_205025.jpg
  Passionsfruktsbös!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s