Mohawk – Anything Gose

Här kommer en kort recension om Mohawks senaste tillskott på Systembolaget. Stilen är en Gose och en stil jag gillar. Det är en ganska unik typ den är både sur och salt.

Utseende: Det är en ljust gul öl jag häller upp med ett vitt skum drygt ett finger högt. Skumkronan är kortlivad och vätskan är molning.

Doft: Aningen återhållsam, men doft av banan, gräs, citrus äpplen och päron.

Smak: Pigg och len munkänsla där kolsyran skummar i munnen. Smaken är subtilt sur och lätt salt som hör till stilen. Något återhållsamt dock. Lätt fruktigt och en liten beska som smyger sig på. Jag hade gärna önskat lite mer av allt här mer surt, mer salt och kanske lite mer citrusfrukter.

Eftersmak: Kort och torrt avslut med citronskal och salt.

Betygsmotivering: En riktigt törstsläckare som för min del hade kunnat få vara både surare och saltare. Min kritik är att den känns lite feg, men en så lätt och god öl är en sommarhit för mig! Ett guldkorn!

wpid-1415284879536.jpg

Annonser

3 reaktioner till “Mohawk – Anything Gose

 1. Tycker också den är riktigt god! Att den känns lite ”feg” har väl lite att göra med att abv endast är på 3,8% vilket är positivt då man konsumerar så mycket annan öl med hög alkoholhalt 🙂

  Ett tips är att prova dircka denna öl med en gurkskiva i, blir en riktigt bra smakkombination där gurkan bidrar med mycket!

  1. Jaså, gurka altså? Jag gillar att det är låg alkoholhalt men lite mer sälta, och lite större syrlighet hade gjort den ännu bättre tycker jag. Det hänger mer på hur mycket salt som tillsätts och hur jästen arbetar. Skulle man skruva upp det lite skulle den bli ännu bättre! 🙂

   1. Ja håller med! Kan tyvärr inte så mycket om bryggning ännu (det kommer) men det låter logiskt 🙂 Skulle kunna bli snäppet vassare.

    Gurka är riktigt nice i. Lite som att drinka gin&tonic med Hendricks gin där man ska ha gurkstav i för mer och bättre smak.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s