Westvleteren 8

Myten om ölen som munkarna i Westvleteren Abdij St. Sixtus är många och jag hade både en åtta och en tolva hemma. Så när min vän Niclas som även är delägare i ölen var hemma hos mig tog vi och plockade fram flaskorna och valde en att dricka. Valet föll på åttan då vi redan hade druckit tolvan. 

Ölen har 100/100 på ratebeer och stilen är listad som en belgian strong ale/ belgisk dubbel på ratebeer. Ölet är brunfärgat med söt doft av bröd, torkad frukt och örter. Smaken är mjuk och går i samma spår, torkad frukt, farinsocker, örter och bröd. Jag måste dock erkänna att jag är lite besviken. Ölen är god men inte så mycket mer än så. Kanske hade jag för höga förväntningar? Eller har munkarnas öl fått hög status bara för de är så svåra att få tag på?  Det blir att dricka min Westvleteren XII snart och se om den var så god som jag minns den.

Annonser

2 reaktioner till “Westvleteren 8

  1. Jag måste säga att även om Westvleteren är goda så finns det mer lättillgängliga och mer prisvärda alternativ. Rochefort 10 är väl kanske främsta exemplet men även Struise Pannepot-varianterna och Rochefort 8 är ju minst lika bra som motsvarande Westvleteren och kostar 40 respektiva 37 spänn. En överdriven storhet helt klart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s