To Øl – Coud 9 Wit

Efter To Øls urgoda Thirsty Frontier har jag inte helt oväntat höga förväntningar på även den här. Deras wit innehåller dessutom mango och apelsinskal. Det känns som att det kan bra som helst.

Utseende: Gul till färgen med ett piggt vitt skum som reser sig drygt ett finger högt i mitt glas. Skummet är långlivat och lämnar en del rester efter sig. Vätskan är grumlig och går inte att se igenom:

Styrka: 4,6%

Doft: Det första jag tänker på är typisk torr belgisk öl med sin fina jästighet där kryddor och blommor ofta samspelar. Så är det även här sedan utvecklar sig dofterna till något mer där tropiska inslag och mangon tillsammans med de tillsatta apelsinskalen får plats. Det blir en riktigt ljuv duo tillsammans!

Smak: Mangon och apelsinen slår till direkt på en ljuvligt sätt. Tillsammans med de belgiska dragen blir det en riktigt fin harmoni. Det smyger sig på en välbalanserad beska samtidigt som det inte känns översvallande. Jäklar vad bra.

Eftersmak: Eftersmaken är bitvis brödig, besk och med fina belgiska drag.

Betygsmotivering: Ytterligare ett öl från danskarna i absolut toppklass. Jag blir riktigt förtjust i den balanserade beskan, jästen, mangon och apelsinen. Med den stora hinkabiliteten (tro mig, det här är lättdrucket) är det en superbra öl!

wpid-1413794419281.jpg

Annonser

En reaktion till “To Øl – Coud 9 Wit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s