IPA-tajm!

Det var ett tag sedan det bryggdes här hemma. Nu känns det verkligen att det är dags att börja värma vatten och köra ett race igen. Planen är att få till en ordentgt humlig IPA. 

Batch Size 2,6 gal (10l)

  • ABV: 6,4 %
  • OG: 1.064, FG: 1.015
  • IBU: 61
  • 2.8 kg Maris Otter Pale (UK) Any Mash 38 3 °L
  • 0.1 kg Cara 20L (BE) Any Mash 34 22 °L
  • Hops
  • 14.0 g Magnum (US) 60 min Boil Pellet 13.0%
  • 14.0 g Amarillo (US) 5 min Boil Pellet 9.3%
  • 14.0 g Simcoe (US) 5 min Boil Pellet 13.0%
  • 28.0 g Simcoe (US) 0 min Boil Pellet 13.0%
  • 28.0 g Amarillo (US) 0 min Boil Pellet 9.3%
  • 28.0 g Simcoe (US) 20 min Whirlpool Pellet 13.0%
  • 28.0 g Amarillo (US) 20 min Whirlpool Pellet 9.3%
  • 14.0 g Simcoe (US) 5 days Dry Hop Pellet 13.0%
  • 14.0 g Amarillo (US) 5 days Dry Hop Pellet 9.3%

Jag har fått rätt bra kritik på receptet, bland annat att plocka bort en del av whirlpool-humlen och istället lägga den som torrhumling. Ni som är duktiga IPA-recept-meckare, har ni någon input?

Annonser

3 reaktioner på ”IPA-tajm!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s