Ölbryggan

image

Spritmuseet har just nu och ett tag framöver en utställning där min älskade dryck öl står i fokus. Till detta har det även upprättats en bar precis vid vattnet som kallas ÖlBryggan. Där hittar du 15  svenska hantverksöl på fat och ett gäng flasköl från svenska bryggerier. Jag var där igår tillsammans med en vän. Ett sovande barn fanns i en barnvagn och tyvärr får inga barnvagnar följa med in i museet så utställningen har jag tyvärr inte tittat på än. Men i baren fick vi i lugn och ro sitta i en liten stund.

image

Jag vill verkligen rekommendera dig att ta med den i din närhet som ännu inte fastnat för hantverksöl eller den som tycker att iporna är för beska. Här är fatölen lite enklare öl med låga trösklar som för den delen inte kompromissar på kvalitén.  Välgjorda lageröl, pale ale, ipor, veteöl och till och med ett par sura på flaska finns. Det är ett riktigt bra ställe att mjukstarta karriären inom hantverksöl och ett riktigt fint utflyktsmål.  Det finns även vin för den som föredrar och en meny med en del läckerheter. Glöm inte att titta på baksidan av underläggen förresten!

image

Passa på säger jag!

Annonser

En reaktion till “Ölbryggan

  1. De kör ju Meet the brewer-events med jämna mellanrum, Oppigårds häromdagen. Annonseras på deras Facebook-sida. Hopoas att det kör vudare med bryggan även när utställningen slutar nästa år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s