Naparbier – Napar Pale Ale

I Spanien har hantverksölen inte riktigt fått samma genomslag som i Sverige – än! Däremot är den på frammarch och fler och fler börjar intressera sig för spanskbryggd öl. Naparbier ligger i norra Spanien i närheten av gränsen mot Frankrike. Jag gillade etiketten så ölen fick följa med mig hem.

Utseende: Ljust gul och aningen grumlig vätska. Vitt skum som reser sig något finger högt.

Styrka: 4,4%

Doft: Stor doft av sura godisar, mycket ananas, apelsin, papaya, och lite gummi. Väldigt somrigt och godisaktigt.

Smak: Jag har lite svårt att placera den här ölen smakmässigt. Lite anonym men visst finns det klassiska fruktiga drag där jag tycks känna mango, apelsin, lime, grapefrukt och grön banan, men om doften lovade mycket så infriades det inte riktigt i smaken. Den har dock en pigg munkänsla och en gedigen beska som sätter in medan ölet tar sig nedåt i halsen.

Eftersmaken: Här krusar det sig lite på tungan av den friska beskan och en hel del bitter grapefrukt.

DSC_0519

Betygsmotivering: Helt okej öl med jäkligt trevlig doft men jag upplever den som lite platt i smaken men med en fin och uppiggande beska som jag gillar. Jag kommer definitivt köpa andra Naparbier-öl om jag får syn på någon. Helt okej +

wpid-1424860421154.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s