Amager – Batch 1000

Det här är milstopleölet för danska Amager. Till den 1000:e batchen bryggdes en IPA i amerikansk stil som passande fick namnet Batch 1000. Stilrent och snyggt och snyggt förpackad i en 50cl flaska. Jag har sett den här ölen och verkligen sett fram emot att få prova den. Att Amager kan göra bra öl tvivlar nog ingen på.

Utseende: Orange doft med ett fint varmvitt skumm som reser sig två fingar högt. Det är långlivat och lämnar en del rester efter sig.

Styrka: 6,5%

Doft: Doften exploderar när jag häller upp ölen. En gigantisk och oemotståndlig doft där massa mango, ananas, apelsinmarmelad, honung och tall blandas. Den här doften gör mig knäsvag.

Smak: Åh! Fy fan vad gott. Grym tropisk smak, lime, mango och ananas. Aprikoser och tall med krämig marmelad och rivig beska som bryter av. Lite kexig bakgrund och den där beskan som inte vill släppa taget om mina smaklökar.

Eftersmak: Lång eftersmak av honung, apelsin och en beska som håller sig fast.

Betygsmotivering: Gillade du Shadow Pictures, Modern IPA, eller humlestinn öl överlag kommer du ÄLSKA den här. Rivig beska och apelsinen, mangon och limen gifter sig så bra så jag blir knäsvag. Det här är det bästa jag druckit från Amager. En IPA i absolut världsklass! Jag hoppas deras Batch 2000, 3000, 4000 och 5000 bara ligger runt hörnet…

wpid-1413396613540.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s